11-04-12

België investeert in groene windenergie

 

Hoewel het niet het meest krachtige windturbine park ooit gebouwd is, is dit multi-megawatt windpark geïnstalleerd voor de kust van België, is het het meest krachtige windenergie park in de zee ter wereld!

 

De turbines, met elk een nominale capaciteit van 6,15 megawatt, maken deel uit van een 48-turbine groot park met een heftig prijskaartje van 1,28 miljard dollar. Het windpark is gelegen 30 kilometer voor de Belgische kust, in de Thorntonbank. In totaal zal het park naar verwachting 325 MW genereren wanneer alle turbines operationeel zijn.

 

Elke turbine is meer dan twee verdiepingen hoog met zijn 63-meter lange messen en een diameter van 126 meter. Ze worden gebouwd door REpower Systems. "De installatie van de eerste 6 MW turbines van dit commerciële offshore windpark is een belangrijke mijlpaal voor de gehele offshore windindustrie. Het markeert een nieuwe stap op de weg naar  grotere installaties met steeds zwaardere machines" aldus Prof Martin Skiba,hoofd van de Offshore Wind Power bij RWE.

 

RWE verwacht dat er 30 turbines geïnstalleerd worden tegen september dit jaar en de resterende 18 tegen het einde van volgend jaar. Eenmaal operationeel, zal het Thorntonbank windpark het grootste offshore windmolenpark van Europa zijn. Het kan voldoende energie genereren om 600.000 huizen te verlichten.

 

De commentaren zijn gesloten.