09-05-12

De voordelen van zonnepanelen op een rijtje

Hier zijn de voordelen van investeren in zonnepanelen:

Fiscale voordelen

Als een huiseigenaar besluit om in zonnepanelen komt hij in aanmerking voor een aantal steunmaatregelen van de overheid. Huiseigenaren krijgen subsidies in de vorm van groenestroomcertificaten, hierdoor bedraagt de terugverdientijd minder dan 5 jaar!


Rendabel en duurzaam

Elk jaar stijgen de kosten van elektriciteit en wordt vrijwel onbetaalbaar en meer een luxe in plaats van een basisbehoefte. Zonnepanelen maken je onafhankelijk van deze stijgende kosten, de prijs voor elektriciteit blijft dezelfde. In vergelijk tot een paar jaar geleden heeft de photovoltaïsche energiesector heel wat vooruitgang geboekt. De productiekosten zijn veel lager en de zonnepanelen gaan nog langer mee, gemiddeld meer dan 30 jaar!


Zonnepanelen vergen weinig onderhoud

Hoewel de installatie vrij duur is, heb je er daarna vrij weinig kosten aan in onderhoud. In tegenstelling tot een wagen, waar je na een achttal jaar dezelfde prijs betaalt enkel aan onderhoud en vervanging van onderdelen! Zonnepanelen dien je enkel af en toe te reinigen en boeten heel weinig in aan rendement. De meeste installateurs geven je ook een garantie op de installatie en onderdelen en omvormer, welke mogelijke moet vervangen worden na 10 jaar gebruik. Zonnepanelen zijn dus echt een investering op lange termijn!

11:15 Gepost door Kristof Pantoffels in zonnepanelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zonnepanelen voordelen, zonnepanelen |  Facebook |